Ghid de implementare a unei afaceri cu fonduri europene

Ghid de implementare a unei afaceri cu fonduri europene

Accesarea fondurilor europene pentru infiintarea sau dezoltarea unei afaceri reprezinta o oportunitate pentru antreprenori pentru dezvoltarea pe piata a afacerii. Cu toate ca exista un numar mare de potentiali beneficiari ce doresc accesarea fondurilor europene, nu toate proiectele primesc aprobarea pentru care opteaza.

Primul pas pentru accesarea fondurilor europene consta in alegerea unei idei de afaceri pentru a stabili obiectul proiectului.

Al doilea pas este identificarea oportunitatilor de finantare. Beneficiarul proiectului are de ales daca isi va scrie si implementa de unul singur proiectul sau va apela la o firma de consultanta care sa il ghideze, sa il sustina si sa il ghideze in implementarea corecta a tututor etapelor necesare accesarii finantarii. Societatea Motor Invest a informat si va informa clientii despre sansele reale de obtinere a finantarii, decizia de a implementa proiectul in cazul in care sansele obtinerii finantarii nu sunt cele maxime ii revine in totalitate beneficiarului.

Pasul trei presupune intocmirea Planului de afaceri si a Cererii de finantare de catre solicitant sau impreuna cu firma de consultanta, respectand in totalitate prevederile ghidurilor si instructiunilor autoritatilor de finantare. De asemenea, este importanta stabilirea unor solutii optime pentru ca beneficiarul sa poata sustine cofinantarea privata a proiectului, sustinerea TVA-ului si/sau a cheltuielilor neeligibile din cadrul proiectului.

Pasul patru consta in aprobarea proiectului si a solicitarii creditului de finantare. Clientul va deschide la banca un cont cu destinatie speciala pentru incasarea sumelor nerambursabile, apoi se semneaza contractele de credit si garantiile si se semneaza contractul de finantare.

Pasul cinci presupune accesarea fondurilor primite si implementarea proiectului. Acesta presupune etapizarea actiunilor si incadrarea lor in timp si intr-un buget care sa urmareasca si sa respecte obiectivele propuse.

3 Comments
  1. Foarte interesant! Cu siguranța util pentru un începător in accesarea fondurilor

  2. Cred ca ar fi util ca pentru fiecare linie de finanțare sa faceți o postare in care sa oferiți detalii despre acestea.

    1. Buna ziua! Pe blog, puteti regasi momentan rezumat pentru Start-up Nation si pentru masura 411.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *